3 veckor utan rinnande vatten

En stöld skandal har uppdagats här i Ban Samrong. Pengar från vatten räkningarna mysteriskt borta.

Och jag tar det från början.

Byn har och har haft en stor vatten brist de senaste veckorna. Grund vattnet i de borrade brunnarna har inte räckt till helt enkelt. Detta innebär att pumpen periodvis har gått torr. Den stora pumpen alltså! Vilket har lett till att den gått sönder.

Väl inlämnad på reparation och är klar nu visar det sig att de 5 000 THB som det kostade saknas. Mannen, en underhuggare utsedd av Phu Yai Ban, (by hövdingen) och han inte några pengar att betala med. Detta trots att han hämtat in vatten pengar.

Då det kommer att vara val till ny Phu Yai Ban om 14 dagar och hans chef inte ställer upp för omval, så kommer han förlora sitt jobb. Han har 4 000 THB i lön i månaden.

Då verkar det ha blivit legitimt att bara sno åt sig så mycket pengar och saker som möjligt.

Jag har frågat frugan varför de inte går till polisen, men hon svarar med att då kostar det ännu mer pengar. Polisen tar betalt för att utföra det jobb de redan får betalt för.

Förstår ni upplägget? Inte jag i alla fall.

Faktum är att en person har tagit pengarna och ingen polisanmäler, för att det blir för dyrt. Alla väntar på den nya Phu Yai Ban att bli vald, så skall det nog ordna sig. Men vad skall den stackaren få pengar ifrån? Egen ficka?

Nu får vi köpa vatten från tankbilar för 150 THB per kubik. Och detta när vi redan har betalat vatten räkningen.

Det är väl ok för oss som har pengar, men de andra grannarna som inte har några då? De går med vagnar ut till kanalerna ute i ris fälten och lastar vatten dunkar med vatten för att kunna duscha och diska.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar