Distansstudier och internetuppkoppling

Det går faktiskt att studera på distans ute på landet i Thailand. Nu har ju jag en fast punkt i och med att jag är gift och har barn med en underbar thailändsk kvinna. För snart sex år sedan byggde vi ett hus här i byn . Jag har nog en av de dyraste och slöaste uppkopplingarna i Thailand.

Då det inte ser ut att staten tänker dra fram fler telefonkablar till byn inom en snar framtid fick det bli satellit uppkoppling. 2600 THB per månad för 1 MB lina som aldrig kommit över 0,7 i fart. Svin dyrt men vad gör man. Det går att surfa med GPRS eller Edge via en mobiltelefon, men då mobilnätet här i Ban Samrong är så ostabilt och kopplar ner utan förvarning är det inget alternativ för mig här. Via mobilen kan vara ett alternativ för det som håller sig i städerna och inte har tillgång till en telefonlina.

Då kaoset efter militärkuppen för några år sedan har utbyggnaden av ett 3G nät stannat av. Det skall tydligen ske någon slags auktion om licenserna. Men men det ser ut att ta tid innan de kommer till skott. Ett plus för de som tillbringar sina studietider i turistorter och större städer, är att de finns en uppsjö av gratis WiFi anslutningar. Kanske man behöver en kod när man sätter sig på en restaurang eller tar in på ett hotell eller guest house. Men det är ju bara att fråga så får man koden. Har man tur är signalen så stark att den räcker när man flyttar sig en bit på gatan. Annars finns det en massa internet caféer överallt. För er som är intresserade av att skaffa en satellit uppkoppling:

http://www.tot.co.th/toten/index.php?option=com_content&task=view&id=121&Itemid=1083

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar