Internet nere i 36 timmar

När man bor som jag ute på landet i ett u-land, jo man kan kalla Thailand ett u-land på många sätt, märker man att man blir beroende av de kommunikations sätt som finns tillgängliga.

Hemma i Sverige hade nog ingen accepterat idag utifall man blev utan telefon eller bredband mer än en timme. Här är det mer regel än undantag att uppkopplingar krånglar.

Man blir ganska bortskämd när man bor i väst världen.

Bara en sådan sak som vanliga telefonlinjer ut till landsdelarna är ingen prioriterad fråga. Då bristen är uppenbar så skaffar alla idag mobiltelefoner i stället. Vilket är ganska billigt, det finns en stor andra handsmarknad på begagnat. Du kan få en ny mobil för under 1000 THB idag och ringa för ca 1 THB/ minut. Detta gör då att näten blir överbelastade och att de kopplar ner ibland.

Det som saknas är dock ett 3G nät. När detta kommer att byggas ut så kommer vi i Sverige att redan ha ett mobilt bredband med över 100 MB/ sekund. De ligger ungefär 10 år efter här. Detta trots att det finns invetserare som är beredda att satsa på infrastrukturen.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar