Skolstart i Ban Samrong, Buriram

Nu är Songkran skollovet slut för våra två barn och deras kusin. Nat och Om skall börja ett nytt läsår idag. Lill kusinen Mac, eller Notebook som jag kallar han för, börjar också idag.

För ett par veckor sedan var vi till skolan och hämtade ut lite skrivböcker och köpte ny skoluniforms byxor/kjolar och t-shirts och skjortor. Om, flickan är nu så gammal, 11 år, att hon måste ha riktiga skor på sig. Nu duger det inte längre med flipp flopps. En nätt utgift på 2000 THB totalt.

Idag skall vi iväg och kolla vad de behöver köpa för böcker.

Jag hade inbillat mig att skolböcker var gratis på grundskolenivå men inte då. Skolan får ett bidrag på ca 500 THB som skall täcka en del, men resten på man betala själv. Det är väl ok för oss som har pengar men för många fattiga är det en stor utgift.

Innan barnen går iväg till skolan får de 10 THB var för att köpa något litet tilltugg eller godis för. Men våra barn tar och lägger 2 THB var direkt i en spargris. Pengar som sedan går rakt in på deras egna bankkonton. De har nu över 8000 THB var på spar kontot. Inte illa, alla bäckar små….som det heter.

Så nu är det lugnt och skönt på dagarna i byn.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Skolstart i Ban Samrong, Buriram

  1. Pingback: Grymt med vår, äntligen! | Mina dagliga bestyr

Lämna en kommentar