Söka billiga flygbiljetter på nätet

Enligt undersökningar beställer fler och fler sina flygbiljetter på nätet.

Det finns en massa olika sökmotor tjänster som lovar just dig den billigaste biljetten. I sin reklam lovar det x antal sidor som de hämtar sin information ifrån, men det underliga är att alla dessa X antal sidor inte svarar när man tittar närmare på sökresultatet.

Då kan man fråga sig om det är en ren bluff att de söker mot den sidan eller om priset blev billigare än vad deras sponsorer gav som lägsta pris.

Det är även vanligt att det kommer upp priser som sedan inte syns på deras hemsida när man klickar sig vidare. I min mening en ren bluff, av sökmotorn eller av nätbutiken låter vara osagt. Men något fel är det.

Personligen när jag upptäcker sådana felaktigheter så kommer jag aldrig att använda antingen sökmotorn eller nätbutiken igen!!!

Man hade ju hoppats på att det skulle varit en självsanering inom branschen men icke då.

Jag gör t.ex. in på Google och gör en sökning på flygbiljetter till Buriram. Det går ju flyg hit så då borde det ju komma upp lite träffar på sökningen. Och det gör det.

Närmare bestämt 2 310 träffar.

Nätresebyråer som t.ex. travelmarket.se, travellink.se och skyscanner.com kommer upp. MEN ingen av dem kan ge ett resultat när man besöker deras hemsida. En ren bluff för att dra besökare till sin site. I fortsättningen kommer jag att undvika dessa nätbutiker.

Skyscanner ger t.o.m. ett exempel på sökresultatet ” Hitta billiga flyg från Myanmar till Buri Ram med Skyscanner. Jämför budget- och reguljärflyg till låga priser – boka direkt utan avgifter.”

Det går inga flyg den vägen och varför kommer Myanmar upp?

Sökmotorns optimering som gått fel?

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar